ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ - ΟΚΤΩΗΧΟΣ - ΜΗΝΑΙΑ - ΤΡΙΩΔΙΟ - ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟ
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΞΟΔΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΑΧΩΝ
ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ - ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΝ
ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΣΟΦΙΑΣ - ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Κεφ. 21 (1-27)



1 Κα εδον ορανν καινν κα γν καινν· γρ πρτος ορανς κα πρτη γ πλθον, κα θλασσα οκ στιν τι.
Και είδα νέον ουρανόν και νέαν γην, διότι ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη, με την ουσίαν και την μορφήν που είχαν, σαν φθαρτοί και άστατοι που ήσαν, έφυγαν. Και η θάλασσα, σύμβολον της χαώδους καταστάσεως που είχεν επικρατήσει εις την οικουμένην εξ αιτίας της αμαρτίας, δεν υπάρχει πλέον.
2 κα τν πλιν τν γαν ερουσαλμ καινν εδον καταβανουσαν κ το ορανο π το Θεο, τοιμασμνην ς νμφην κεκοσμημνην τ νδρ ατς.
Και είδα την πόλιν την αγίαν, την Ιερουσαλήμ, την θριαμβεύουσαν και ένδοξον Εκκλησίαν, νέαν και αυτήν, να κατεβαίνη από τον ουρανόν, από τον Θεόν, ετοιμασμένη και στολισμένη σαν νύμφη δια τον άνδρα της, τον Χριστόν.
3 κα κουσα φωνς μεγλης κ το ορανο λεγοσης· δο σκην το Θεο μετ τν νθρπων, κα σκηνσει μετ' ατν, κα ατο λας ατο σονται, κα ατς Θες μετ' ατν σται,
Και ήκουσα φωνήν μεγάλην από τον ουρανόν να λέγη ΄΄ιδού, αυτή είναι η αιωνία και αληθινή σκηνή, όπου θα συγκατοική ο Θεός με τους δικαίους ανθρώπους. Και θα κατοικήση μαζή με αυτούς, και αυτοί θα είναι λαός ιδικός του και ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζή των.
4 κα ξαλεψει πατν Θες πν δκρυον π τν φθαλμν ατν, κα θνατος οκ σται τι, οτε πνθος οτε κραυγ οτε πνος οκ σται τι· τι τ πρτα πλθον.
Και θα εξαφανίση ο Θεός από τα μάτια των κάθε δάκρυ (διότι δεν θα έχουν πλέον καμμίαν θλίψιν και κανένα πόνον) και ο θάνατος δεν θα υπάρχη πλέον, ούτε πένθος ούτε θρηνώδης κραυγή ούτε πόνος θα υπάρχη πλέον. Διότι αι προηγούμεναι θλίψεις και κακοπάθειαι επέρασαν πλέον δια παντός).
5 Κα επεν καθμενος π τ θρν· δο καιν ποι πντα. κα λγει μοι· Γρψον, τι οτοι ο λγοι πιστο κα ληθινο εσι.
Και είπεν ο Θεός, που κάθηται επάνω στον θρόνον· ΄΄ιδού, κάμνω τα πάντα νέα΄΄. Και μου είπε· ΄΄γράψε αυτά που ήκουσες, διότι οι λόγοι αυτοί είναι αξιόπιστοι και αληθινοί΄΄.
6 κα επ μοι· Γγονεν. γ τ Α κα τ Ω, ρχ κα τ τλος. γ τ διψντι δσω κ τς πηγς το δατος τς ζως δωρεν.
Και μου είπε· ΄΄έχουν γίνει όλα νέα, όπως υπεσχέθην και διέταξα. Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, που κλείω στον ευατόν μου όλην την δημιουργίαν, την αιτίαν και τον σκοπόν της. Εγώ, εις εκείνον που διψά την δικαιοσύνην, την ειρήνη, την αιωνίαν ζωήν, θα του δώσω δωρεάν από την πηγήν του ύδατος της αιωνίου ζωής.
7 νικν, σται ατ τατα, κα σομαι ατ Θες κα ατς σται μοι υἱός.
Ο νικητής στον αγώνα της πίστεως και της αρετής θα αποκτήση τα αγαθά αυτά, και θα είμαι δι' αυτόν Θεός και αυτός θα είναι δι' εμέ υιός.
8 τος δ δειλος κα πστοις κα βδελυγμνοις κα φονεσι κα πρνοις κα φαρμακος κα εδωλολτραις κα πσι τος ψευδσι τ μρος ατν ν τ λμν τ καιομν ν πυρ κα θείῳ, στιν θνατος δετερος.
Εις δε τους δειλούς, που υπεδουλώθησαν στον αντίχριστον και την αμαρτίαν, και στους απίστους και στους βδελυρούς και ακαθάρτους δια την αποκρουστικήν φαυλότητα των, και στους φονείς και τους πόρνους και τους μάγους και τους ειδωλολάτρας και εις όλους, που υπεδουλώθησαν θεληματικά στο ψεύδος και την κακίαν, επιφυλάσσεται αιώνιος τόπος καταδίκης των μέσα εις την λίμνην, που καίεται ακατάπαυστα με φωτιά και θειάφι. Και αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος΄΄, (ο οριστικός δηλαδή και αμετάκλητος χωρισμός των από τον Θεόν και η αιωνία των καταδίκη εις την κόλασιν).
9 Κα λθεν ες κ τν πτ γγλων τν χντων τς πτ φιλας, τς γεμοσας τν πτ πληγν τν σχτων, κα λλησε μετ' μο λγων· Δερο, δεξω σοι τν νμφην τν γυνακα το ρνου.
Και ήλθεν ένας από τους επτά αγγέλους, που είχαν τας επτά φιάλας τας γεμάτας από τας επτά τελευταίας πληγάς, και ωμίλησε μαζή μου, λέγων. ΄΄έλα, να σου δείξω την νύμφην, την γυναίκα του Αρνίου, την θριαμβεύουσαν Εκκλησίαν΄΄.
10 κα πνεγκ με ν πνεματι π' ρος μγα κα ψηλν. κα δειξ μοι τν πλιν τν γαν ερουσαλμ καταβανουσαν κ το ορανο π το Θεο,
Με επήρε και με μετέφερε με το πνεύμα μου εν εκστάσει εις όρος μέγα και υψηλόν και από εκεί μου έδειξε την πόλιν την αγίαν Ιερουσαλήμ, την βασιλείαν των ουρανών, που είχεν ετοιμάσει ο Θεός, να κατεβαίνη από τον ουρανόν.
11 χουσαν τν δξαν το Θεο· φωστρ ατς μοιος λθ τιμιωττ, ς λθ ἰάσπιδι κρυσταλλζοντι·
Και είχε την απερίγραπτον δόξαν του Θεού. Το φως και η λαμπρότης, που απήστραπτε εις αυτήν, ωμοίαζε με πολυτιμότατον λίθον· ήτο σαν διαμάντι κρυσταλλένιο.
12 χουσα τεχος μγα κα ψηλν, χουσα πυλνας δδεκα, κα π τος πυλσιν γγλους δδεκα, κα νματα πιγεγραμμνα, στιν νματα τν δδεκα φυλν τν υἱῶν σραλ.
Και είχεν ολόγυρα μεγάλο και υψηλόν τείχος (δια να συμβολίζεται η απόλυτος πλέον ασφάλειά της), ευρύχωρες και μεγάλες πύλες δώδεκα, κατά τον αριθμόν των δώδεκα φύλων του νέου Ισραήλ της χάριτος, και δώδεκα άγγελοι ήσαν εις τας πύλας αυτάς, επάνω εις τας οποίας είχαν επιγραφή ονόματα, τα ονόματα των δώδεκα φυλών, των απογόνων του Ισραήλ.
13 π' νατολν πυλνες τρες, κα π βορρ πυλνες τρες, κα π ντου πυλνες τρες, κα π δυσμν πυλνες τρες.
Και υπήρχαν τρεις μεγαλοπρεπείς πύλες εις την ανατολικήν πλευράν του τείχους και τρεις εις την βορείαν και τρεις μεγαλοπρεπείς πύλες εις την νοτίαν και τρεις εις την δυτικήν πλευράν.
14 κα τ τεχος τς πλεως χον θεμελους δδεκα, κα π' ατν δδεκα νματα τν δδεκα ποστλων το ρνου.
Και το τείχος της πόλεως είχε δώδεκα θεμέλια, και επάνω εις αυτά ήσαν δώδεκα ονόματα, των δώδεκα Αποστόλων του Αρνίου.
15 Κα λαλν μετ' μο εχε μτρον κλαμον χρυσον, να μετρσ τν πλιν κα τος πυλνας ατς κα τ τεχος ατς.
Και ο άγγελος, που συνωμιλούσε μαζή μου, είχε ως μέτρον ένα χρυσό καλάμι (σύμβολον της δόξης αυτού και της πόλεως), δια να μετρήση την πόλιν και τας πύλας και το τείχος της.
16 κα πλις τετργωνος κεται, κα τ μκος ατς σον κα τ πλτος. κα μτρησε τν πλιν τ καλμ π σταδους δδεκα χιλιδων· τ μκος κα τ πλτος κα τ ψος ατς σα στ.
Και η πόλις είναι τετράγωνη (σύμβολον της στερεότητός της) και το μήκος της είναι όσον και το πλάτος της. Και εμέτρησε την πόλιν με το χρυσό καλάμι και την ευρήκε να εκτείνεται εις δώδεκα χιλιάδες στάδια (δηλαδή δύο χιλιάδες διακόσια και πλέον χιλιόμετρα). Και το μήκος της και το πλάτος της και το ύψος της είναι ίσα.
17 κα μτρησε τ τεχος ατς κατν τεσσαρκοντα τεσσρων πηχν, μτρον νθρπου, στιν γγλου.
Και εμέτρησε το ύψος του τείχους αυτής και ευρήκε τον συμβολικόν αριθμόν εκατόν σαράντα τέσσαρας πήχεις. Μετρημα που έκαμνε ο άγγελος με το συνιθισμένο ανθρώπινον μέτρον. (Η τεραστία έκτασις της λαμπροτάτης αυτής πόλεως μαρτυρεί την άνεσιν και την ανάπαυσιν, που θα έχουν οι κάτοικοί της).
18 κα ν νδμησις το τεχους ατς ασπις, κα πλις χρυσον καθαρν, μοιον ὑάλ καθαρ.
Και το οικοδομικόν υλικόν του τείχους της είναι διαμάντι, και ολόκληρος η πόλις από καθαρό χρυσάφι, που ακτινοβολεί σαν καθαρό γυαλί.
19 ο θεμλιοι το τεχους τς πλεως παντ λθ τιμίῳ κεκοσμημνοι· θεμλιος πρτος ασπις, δετερος σπφειρος, τρτος χαλκηδν, τταρτος σμραγδος,
Τα θεμέλια του τείχους της πόλεως είναι στολισμένα με κάθε πολύτιμον λίθον. Ο πρώτος θεμέλιός της είναι διαμάντι, ο δεύτερος ζαφείρι, ο τρίτος χαλκηδών, ο τέταρτος σμαράγδι,
20 πμπτος σαρδνυξ, κτος σρδιον, βδομος χρυσλιθος, γδοος βρυλλος, νατος τοπζιον, δκατος χρυσπρασος, νδκατος ὑάκινθος, δωδκατος μθυστος.
ο πέμπτος σαρδόνυξ (πολύτιμος λίθος με χρώμα καστανοκόκκινον), ο εκτός κοκκινόχρωμος πολύτιμος λίθος, ο έβδομος χρυσόλιθος, ο όγδοος βήρυλλος (θαλασσόχρωμος πολύτιμος λίθος), ο ένατος τοπάζιον (πολύτιμος πρασινωπός λίθος), ο δέκατος χρυσοπράσινος, ο ενδέκατος υάκινθος (όμοιος με ζαφείρι) και ο δωδέκατος κοκκινωπός πολύτιμος αμέθυστος. (Και συμβολίζουν οι πολυτιμότατοι αυτοί λίθοι τας εξαιρέτους αρετάς των αγίων Αποστόλων).
21 κα ο δδεκα πυλνες δδεκα μαργαρται· ν ες καστος τν πυλνων ν ξ νς μαργαρτου. κα πλατεα τς πλεως χρυσον καθαρν ς αλος διαυγς.
Και οι δώδεκα πύλες της πόλεως ήσαν δώδεκα τεράστια μαργαριτάρια. Καθε μία από τας πύλας είχε κατασκευασθή από ένα τεράστιο πολυτιμότατο μαργαριτάρι. Και η πλατεία της πόλεως ήτο ολοκάθαρο χρυσάφι, σαν γυαλί διαφανές και ακτινοβόλον.
22 Κα ναν οκ εδον ν ατ· γρ Κριος Θες παντοκρτωρ νας ατς στι, κα τ ρνον.
Και ναόν δεν είδα μέσα εις την πόλιν. Και τούτο, διότι ο Κυριος, ο Θεός ο παντοκράτωρ, και το Αρνίον, είναι ο απειροτέλειος και ζων ναός της πόλεως, ώστε να λατρεύωνται κατ' ευθείαν από τους πιστούς.
23 κα πλις ο χρεαν χει το λου οδ τς σελνης να φανωσιν ατ· γρ δξα το Θεο φτισεν ατν, κα λχνος ατς τ ρνον.
Και η πόλις δεν είχεν ανάγκην από τον ήλιον ούτε από την σελήνην, δια να την φωτίζουν. Διότι η αποστράπτουσα δόξα του Θεού την επλημμύριζεν στο φως, και ακτινοβόλον λύχνον της έχει το Αρνίον.
24 κα περιπατσουσι τ θνη δι το φωτς ατς, κα ο βασιλες τς γς φρουσι τν δξαν κα τν τιμν ατν ες ατν,
Και τα έθνη, που ήσαν άλλοτε ειδωλολατρικά, πολίται τώρα της βασιλείας του Θεού, θα περιπατήσουν και θα ζήσουν εις την αγίαν πόλιν, φωτιζόμενοι από το θείον της φως. Και οι λυτρωμένοι βασιλείς της γης θα προσφέρουν εις την πόλιν την δόξαν των και το μεγαλείον των.
25 κα ο πυλνες ατς ο μ κλεισθσιν μρας· νξ γρ οκ σται κε·
Και αι πύλαι αυτής δεν θα κλεισθούν ποτέ κατά την ατελείωτον ημέραν της αιωνιότητος, διότι νύκτα και σκότος δεν θα υπάρχουν πλέον εις αυτήν.
26 κα οσουσι τν δξαν κα τν τιμν τν θνν ες ατν.
Και θα προσφέρουν εις αυτήν την δόξαν και το μεγαλείον των εθνών, που έχουν λυτρωθή δια της θυσίας του Χριστού.
27 κα ο μ εσλθ ες ατν πν κοινν κα ποιν βδλυγμα κα ψεδος, ε μ ο γεγραμμνοι ν τ βιβλίῳ τς ζως το ρνου.
Και δεν θα εισέλθη ποτέ εις αυτήν τίποτε το ακάθαρτον· δεν θα εισέλθη εκείνος που έπραξε βδελυράς πράξεις η ο,τι άλλο υπαγορεύει το ψεύδος της πλάνης και της αμαρτίας. Εις αυτήν θα εισέλθουν μόνον όσοι είναι γραμμένοι στο βιβλίον της ζωής του Αρνίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου